Vinya per a la conservació del patrimoni

El jaciment romà on van aflorar les Termes de Laverna inspiren la creació de la vinya d’època amb 160 ceps emparrats i una nova gamma de vins.

L’exploració del jaciment de les Termes de Laverna ha impulsat l’aprofitament de vinyes emparrades de Macabeu en record als pobles ibers i romans que van deixar empremta en aquestes terres en el passat. La iniciativa també ha impulsat la possibilitat d’aprofitar el moment per elaborar una gamma de vins de finca.

Entrevista publicada LaVanguardia

Entrevistat per Ramón Francas, s’ha publicat recentment el testimoni de Josep Antón. Escofet, relatant la iniciativa i les restes de ceràmica trobades en aquest jaciment de la vila mentre es projecten més treballs de camp per part de la cooperativa Arqueovitis.

Terra, Aigua, Vinya i Vi.

La situació de la finca (Turó Penedès) de Torrelles de Foix i els orígens de sòls al·luvials envoltats per torrents van inspirar la recerca d’un nom per anomenar el retorn de l’activitat vinícola a la Finca.

Entre topònims seleccionats per batejar els vins de nova creació, es va escollir: Els Regarals – nom el significat del qual incorpora el caràcter orgànic de les marques que formen els xàfecs habituals a l’entorn de la finca i les vinyes per canalitzar laigua fins als torrents.

Tractarà de la primera anyada amb referències que inclouen Xarel·lo, Parellada, Macabeu i Merlot emparades per la Denominació d’Origen Penedès .